Kultuur on linna koondunud. Vale puha!

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jaanipäeval ühelt külapeolt teisele käimine andis võimsa emotsiooni. Olin valmis vaatepildiks, et paljud libistavad kuskil võsa all siidrit, ja muuks selliseks. Tegelikult kohtasin hulgaliselt meeldivaid ja suhtlemisalteid inimesi.
Tuhalaanes, kus ma reporteriga pikemalt peatusin, oli ütlemata uhke jaanituli, mille said süüdata lapsed vanemate järelevalve all. Mängiti palli. Kohapeal oli toitlustus koos lahke teenindajaga.
Ka kultuuriline osa oli pidudel kihvt. See pilt on tehtud Saarepeedi jaanipeol.»
«Jaanipäeval ühelt külapeolt teisele käimine andis võimsa emotsiooni. Olin valmis vaatepildiks, et paljud libistavad kuskil võsa all siidrit, ja muuks selliseks. Tegelikult kohtasin hulgaliselt meeldivaid ja suhtlemisalteid inimesi. Tuhalaanes, kus ma reporteriga pikemalt peatusin, oli ütlemata uhke jaanituli, mille said süüdata lapsed vanemate järelevalve all. Mängiti palli. Kohapeal oli toitlustus koos lahke teenindajaga. Ka kultuuriline osa oli pidudel kihvt. See pilt on tehtud Saarepeedi jaanipeol.» Foto: Valdo Ots

Sel suvel kaks kuud Sakalas fotograafina töötanud Valdo Ots ütleb, et vaatab nüüd elule maal sootuks teistsuguse pilguga.

Valdo Ots on staažikas piltnik, kuid pressifotograafi tööga polnud ta varem kokku puutunud. End suvekuudeks maakonnalehele pakkuma panid teda vaheldusesoov ja ajakirjanduse köögipoole vastu tärganud huvi.

Olin koos Valdoga juulikuu lõpus Nava Lava festivali kajastamas, kui ta seal nähtavast meeldivalt üllatununa tõdes, et mida rohkem ta leheteo tõttu maakonnas ringi käib, seda tugevamini trügib tema pähe vana õpetus: enne, kui lähed Pariisi, käi ära Nuustakul!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles