Haiglajuhi sõnul haigekassa kahjum patsienti ei mõjuta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haiglal on haigekassaga kehtiv leping kuni aasta lõpuni ja seetõttu usub haiglajuht, et haigekassa arvatust suurem kahjum siinse raviasutuse tööd ei mõjuta.
Viljandi haiglal on haigekassaga kehtiv leping kuni aasta lõpuni ja seetõttu usub haiglajuht, et haigekassa arvatust suurem kahjum siinse raviasutuse tööd ei mõjuta. Foto: Marko Saarm

Viljandi haigla juhi hinnangul ei mõjuta haigekassa lubatust suurem kahjum tänavu siinse haigla tegevust, sest leping on aasta lõpuni sõlmitud, piiranguid võib aga tulla ületöö tasustamisel.

Haigekassa arvatust suurem esimese poolaasta kahjum tuli osaliselt just haiglate tehtud ületööst, millest Viljandi haigla juhi Priit Tampere hinnangul osa on ühekordsed juhtumid, kuid osa tuleb nõudluse ja pakkumise paigast vajunud suhtest.

Ka Viljandi haigla tegi esimesel poolaastal suures summas ületööd, millest keelduda ei saanud, sest need olid erakorralised juhtumid. Sellest kulust kattis ühe osa haigekassa ning teise osa pidi katma haigla. Haiglajuhi sõnul ulatus ületöö suurus Viljandis sadadesse tuhandetesse eurodesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles