Jaanus Karilaid ise lahkuda ei kavatse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles, et tema sai mandaadi partei liikmetelt ja vaid nemad saaksid ta sellest ilma jätta.
Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles, et tema sai mandaadi partei liikmetelt ja vaid nemad saaksid ta sellest ilma jätta. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna ajaleht Kesknädal soovitab erakonna aseesimehel Jaanus Karilaiul aseesimehe kohalt tagasi astuda, aga too seda teha ei kavatse, toonitades, et tema lahkumise vajadust tuleks küsida erakonna kongressilt.

«Erakonna juhatuse esimehe ja aseesimehe mandaadi annab erakonna kongress,» ütles Karilaid eile uudisteagentuurile BNS. «Kui mind aseesimeheks nimetati, küsiti ju kongressi arvamust ja kongress oli sellega nõus, peaaegu pool tuhat delegaati. Ja kui nüüd keegi soovib mandaati tagasi kutsuda, siis peab seda küsima kongressilt. Ma saan aru, et Kesknädal siiski soovib kongressi kokkukutsumist.»

Kommenteerides viimastel päevadel avalikuks tulnud garantiikirjade skandaali tagamaid, viitas Kesknädala toimetaja Urmi Reinde Jaanus Karilaiu tegevusele, kirjutades muu hulgas: «Selle asemel, et uurida erakonna esimehe või peasekretäri käest, kui kaugel on olud erakonna pikaajalistele koostööpartneritele antud lubaduste lahendamisel, nagu oleks teinud iga normaalne inimene, kellel on ka päriselt mure erakonna finantside pärast, kisuti tühjast tüli üles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles