Sisukord
Paberleht
Postimees
Postimees digipakett
Postimees digipaketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli digipakett

Punapeet peab enne öökülmi keldrisse saama

2 min lugemist
Mullast välja ulatuvaid juurikaid võivad näpistada öökülmad, seepärast koristatakse söögipeet juurviljadest tavaliselt esimesena. FOTO: Elmo Riig

Söögipeet ehk punapeet on eestlaste toidulaual ikka populaarne olnud. Üldteada on, et see mõjub hästi seedimisele.

Tellijale

Söögipeet sisaldab aiandusasjatundja Tiina Paasiku andmetel märkimisväärsel hulgal mineraalaineid. Esiletõstmist väärib kaaliumi- ja kaltsiumisisaldus. Seega tuleks peeti süüa südamehaiguste ning veresoonte lupjumise ja kõrge vererõhu korral. Punapeedis leiduvad suhkrud ja raud parandavad aga mälu ja kontsentratsioonivõimet ning stimuleerivad vereloomet.

Söögiks kasutatakse nii punapeedi juuri kui noori lehti.

08.04.2020 10.04.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto