Küllap mäletavad paljud meist muinasjuttu eidest ja taadist, kes jäid hiiglaslikku naerist maa seest välja sikutades hätta ning said sellega hakkama alles siis, kui kõik koduloomad olid appi jõudnud. Päriselus on see väärt kultuur vaat et unustusehõlma vajunud, ehkki enne kartuli Eestisse jõudmist oli sel meie esivanemate toidulaual kaalika kõrval tähtis koht.
Tellijale
Säilitusnaeriseemned tasub külvata juunikuu lõpus
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpinas toimetav aiandusspetsialist Tiina Paasik märgib, et naeris annab vähe energiat ning on hinnatud oma suure mineraalainete ja vitamiinide sisalduse poolest. Eelkõige toob ta esile suure C-vitamiini- ja kaaliumisisalduse.