Säilitusnaeriseemned tasub külvata juunikuu lõpus

Naeri suur boonus on lühike kasvuaeg: tärkamisest tarbimisküpsuseni kulub 60–80 päeva.

FOTO: Elmo Riig

Küllap mäletavad paljud meist muinasjuttu eidest ja taadist, kes jäid hiiglaslikku naerist maa seest välja sikutades hätta ning said sellega hakkama alles siis, kui kõik koduloomad olid appi jõudnud. Päriselus on see väärt kultuur vaat et unustusehõlma vajunud, ehkki enne kartuli Eestisse jõudmist oli sel meie esivanemate toidulaual kaalika kõrval tähtis koht.

Tellijale

Räpinas toimetav aiandusspetsialist Tiina Paasik märgib, et naeris annab vähe energiat ning on hinnatud oma suure mineraalainete ja vitamiinide sisalduse poolest. Eelkõige toob ta esile suure C-vitamiini- ja kaaliumisisalduse.

Naeri omapärase maitse annavad Paasiku selgitust mööda väävlit sisaldavad sinepiõlid. 

Tagasi üles