Repliik. President kahel ribal (1)

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Jaan Pääsuke

Paar päeva tagasi telerit klõpsides sattusin Venemaa ametlikule infokanalile Rossija 24, mille vaatajate hulka ma ei kuulu. Et parajasti oli eetris mälestussaade Eestiski elanud kultuskirjanikust Sergei Dovlatovist, jäin seda jälgima. Saade ise oli üsna igav ja kesine, samas haaras tähelepanu miski, mida esmapilgul ei tahtnud isegi uskuda. Nimelt jooksis ekraanil pidevalt tavapärase ühe inforiba asemel kaks: üleval silmatorkav kollane ja all tagasihoidlikumate värvidega.

Mõlemad jagasid Dovlatovi-huvilistele uudiseid president Putinist. Kollaselt ribalt saime teda, kui tänulik on Türgi Venemaa presidendile lennuliinide taasavamise eest. All kutsuti valima Ühtse Venemaa poolt, sest see on presidendi enda partei. Tõe huvides tuleb märkida, et alla ilmusid mõneks ajaks ka valuutakursid ja ilmaennustus.

Silmasin eile seda kanalit veel kord. Miski ei olnud muutunud. Ainult Dovlatovi asemel oli ka suurel ekraanil seltsimees Putin, kes Bloombergi korrespondendile selgitas, et pole veel 2018. aastal presidendiks kandideerimist otsustanud, aga töö Venemaa õitsenguks sel ajal ja kaugemaski tulevikus käib täie hooga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles