Hooaeg jättis treeneri hinge kripeldama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Heli
Kalev Heli Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki aerutajate viimane võistlus peeti nädala eest, on viljandlastel puhkus juba seljataga ning käsil valmistumine tulevaks hooajaks.


Aerutamishooaja lõppu märkis Tallinnas aset leidnud Eesti karikavõistluste viimane etapp. Viljandi spordikooli treeneri Kalev Heli sõnul võtsid aga siinsed sportlased aja maha juba septembris ning praegu laovad nad tasapisi aluspõhja järgmiseks võistlusaastaks.



Kolm karikat


Läbi hooaja kestnud karikavõistluste kümne etapi kokkuvõttes pälvis omas võistlusarvestuses esikoha Tanel Heli. Madis Vitsut oli teine ja Eve Külasalu kolmas.


Lõppenud hooaega analüüsides lausus Kalev Heli, et teda valdavad vastandlikud emotsioonid.



«Statistiliselt oli see üks minu treenerikarjääri edukamaid hooaegu. Teisalt kriibivad hinge meistrivõistlustelt loodetud, ent saamata jäänud medalid,» rääkis ta.


Heli möönis, et viljandlased korjasid tiitlivõistlustelt kamba peale 16 medalit, millest viis olid kuldsed, ning tõid karikaetappidelt koju 53 auhinnalist kohta, samas oli meistrivõistlustel palju ebaõnnestumisi.



«Panustasin tiitlivõistluste eel kuuele sõitjale ning lootsin salamisi peale võidetud esikolmikukohtade veel nelja medalit, ka kahte kulda. Ootusi tiivustasid korralikud sõidud karikaetappidel. Meistrivõistlustel sõitsid aga meie lootustest igasugused kopsikud mööda,» kõneles ta.



Tunnustas õpilasi


Lootuste luhtumise põhjusi vaagides pakkus Heli, et ettevalmistumisel sai pisut vinti üle keeratud. «Võimalik, et asi on kinni ka võistluspaigas Tallinnas ja sõitjate psüühikas,» lisas ta.



Kokkuvõttes lausus treener oma õpilastele siiski tunnustavaid sõnu, tunnistades, et ettevalmistumine oli talveperioodil keerukas ning jäi veidi lünklikukski.



«Meie peamine treeningupaik Jakobsoni kool oli remondis ning pidime senistest veel kitsamates oludes hakkama saama. Saalitreeninguid polnud, jõusaali saime korra nädalas,» selgitas ta.



Järgmisele hooajale vaatab Viljandi aerutajate treener optimistlikult. «Meil on andekaid aerutajaid. On, mille nimel tööd jätkata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles