Maksukohustuslase numbri saamine muutub lihtsamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliamet sõlmis ühispakkujatega Cybernetica ja Icefire lepingu käibemaksukohustuslase registreerimisega seotud teenuse arendamiseks. Teisisõnu saab järgmise aasta kevadest käibemaksukohustuslasena registreerimise ja registrist kustutamise avaldusi esitada elektroonselt e-maksuametis ja e-tollis.

Igal kuul kantakse käibemaksukohustuslaste registrisse ligi 800 isikut. Uus e-teenus muudab selle tegevuse maksumaksjale lihtsamaks ja menetluse kiiremaks, sest registreerimise aluseks olev automaatne riskide hindamine on kevadest tehtud juba enne avalduse esitamist. «See tähendab, et korras maksuajalooga ettevõtjale kuvatakse käibemaksukohustuslase number ekraanile kohe pärast soovitava registreerimiskuupäeva märkimist ja avalduse esitamist,» selgitas maksu- ja tolliameti maksukorralduse talituse juhataja Monika Jõesaar.

«Vajame küll infot ettevõtjatelt, kes esimest korda ettevõtlusega alustavad, aga selle edastamine käib samuti mugavalt elektroonses keskkonnas,» lisas Jõesaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles