Lätti suunduv pulliveok paiskus teelt välja

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval ei tulnud Eestist Lätti teel olev veokijuht oma sõiduki ohjamisega toime ning sõitis kraavi koos viieteistkümne 450–600-kilogrammise pulliga.
Teisipäeval ei tulnud Eestist Lätti teel olev veokijuht oma sõiduki ohjamisega toime ning sõitis kraavi koos viieteistkümne 450–600-kilogrammise pulliga. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval kella 7.50 ajal ei tulnud Eestist Lätti teel olev veokijuht oma sõiduki juhtimisega toime ning veiseid täis furgooniga auto sõitis kraavi. Ligi poolteiseaastasi 450–600 kilogrammi kaaluvaid pulle veeti Kõpust Cesisesse tapale.

Loomad olid auto furgoonis kahel korrusel ning auto kaldus kurvis külili, sest ülemise korruse veised pääsesid lahti ja koondusid furgooni ühele küljele. Pärast külilivajumist pääsesid ülemise korruse veised vabadusse.

Üheksa pullikest läksid seiklema Morna küla heinamaale. Mõnesaja meetri kaugusel nosisid nad kõhu rohtu täis ja keerasid külili, et leiba luusse lasta. Kuus alumise korruse pulli olid furgoonis riivi taga ning kella 11 ajal aeti nad eraldustarade abil teise loomaveokisse. Ehkki loomad olid ärevil, läks kõik tõrgeteta. Luugi avamiseks tuli läbi lõigata õnnetuse tõttu rivist välja läinud hüdrovoolikud. Ka karjamaale suundunud loomad suudeti veidi hiljem vahejuhtumiteta teise veokisse ajada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles