Pilved näitasid poistele viljalõikuse aja kätte

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne augusti eelviimase nädala päikselisi päevi oli põllumeestel keeruline tabada hetke, mil saaks kombainiga põllule vilja koristama sõita.
Enne augusti eelviimase nädala päikselisi päevi oli põllumeestel keeruline tabada hetke, mil saaks kombainiga põllule vilja koristama sõita. Foto: Elmo Riig

Olustvere õppetalu juhataja Riho Kala võis möödunud nädalal öelda, et suurem osa õppetalu viljapõldudest on viie suvise koolipoisi abiga koristatud. Samas tuli lõikuskuule tagasi vaadates tõdeda, et hetki, mil kombainiga peale minna, pidi vihmasadude vahelt otsima.

«Me jälgisime isegi pilvede liikumist,» nentis Kala ja lisas täpsustuseks, et uuris poistega pingsalt ilmateenistuse kellaajalisi prognoose. «Näiteks kui meil oli Vana-Võidus põld koristamata, siis teadsime, et umbes kell kolm või neli peaks seal sadama hakkama.»

Nii saidki Olustvere õppetalu töömehed oma kahe kombainiga sedaviisi toimetada, et kui üks seisis jõude Olustveres, kus sadas, siis teine võis Vana-Võidu ametikooli põldudel, mis on õppetalu hallata, tööd teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles