Kolme kera lõhkumine läheb linnale maksma rohkem kui 2000 eurot (2)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkuuriväljakul lõhutud pallid takistavad Jaan Lukase sõnul hüpete tegemist ja väljaku rajanud firma asendab need uutega.
Parkuuriväljakul lõhutud pallid takistavad Jaan Lukase sõnul hüpete tegemist ja väljaku rajanud firma asendab need uutega. Foto: Marko Saarm

Eilsel Viljandi linnavalitsuse istungil otsustati anda linnaeelarve reservfondist 2161 eurot, et majandusamet saaks tellida Valuoja oru parkuuriväljaku lõhutud atraktsioonide asemele uued.

Esmapilgul paistab neli aastat tagasi avatud parkuuriväljak korras olevat, aga lähemal vaatamisel võib märgata, et kaks maa külge kinnitatud palli, mis ulatuvad umbes põlvini, on pealt lõhutud. Vähemalt üks neist on leidnud kasutust prügikastina: selle sisse on visatud nii pabereid kui jäätisepulki. 

Majandusameti ehituse peaspetsialist Jaan Lukas ütles, et kogu parkuuriväljaku remondiks ettenähtud raha lähebki nendesamade pallide asendamiseks, väljavahetamist vajab kolm palli. «Minu jaoks oli ka esimese hooga küsimus, kuidas need nii kallid on, aga kui mõelda, et kogu parkuuriväljak maksis 48 000 eurot, siis polegi nii kallis,» rääkis Lukas.

Millal kerad ära lõhuti, ta öelda ei osanud, sest linnavalitsus sai sellest teada tänu linnakodanikule. Seepeale oli majandusamet kutsunud välja väljaku rajanud firma Fixman Eesti, et uurida, kas palle on võimalik parandada. «Öeldi, et ei saa. Eestisse tooja tegi hinnapakkumise ja ega siin valida olegi,» lausus peaspetsialist.

Jaan Lukas ütles, et ta pole ise küll parkuuriväljakut kasutanud, aga kui see seisaks ilma kasutuseta, siis poleks ka lõhkumist. Parkuur on sportlik harrastus, kus tuleb hüpates ja ronides maastikul takistusi ületada. 

Valuoja orus on viimasel ajal veelgi vales kohas jõudu kasutatud. Nimelt paigaldati suve hakul Viljandisse kolm avalikku välikäimlat, millest üks seisab sealse mänguväljaku läheduses puude varjus. Käimla aga kipub seismise asemel pikali olema. Viljandi Linnahoolduse juhataja Margus Suigusaar ütles augustis Sakalale, et nad käivad Valuoja oru välikäimlat püsti tõstmas üks kuni kaks korda nädalas.  

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles