Vanaõue hakkab oma lammaste liha töötlema

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure-Jaani vallas paiknev Vanaõue puhkekeskus rekonstrueerib ühe abihoone lihakäitlemistsehhiks. Puhkekeskuse juht Mehis Luuken avaldas lootust, et see valmib kevadeks.

Antsuõue käitlemishoonesse tulevad külmkambrid, suitsuahi, pakendamis- ja tükeldamismasin ning tööstuslikud hakklihamasinad. Seal saavad lasta liha töödelda ka ümbruskonna talunikud, kes kasvatavad lambaid või muid väiksemaid loomi.

«Kõige rohkem on naabertalunikud tundnud huvi liha suitsutamise vastu,» lausus Luuken.

Puhkekeskuse juht kinnitas, et eelkõige on valmiv minilihakombinaat mõeldud lammastele. Vanaõues on neid praegu üle saja. Samuti hakatakse seal töötlema kohalikelt jahimeestelt ostetud ulukiliha. Seni on puhkekeskuse menüüs pakutud metsloomadest eelkõige metssiga.

Luuken rõhutas, et tegemist pole suurtootmisega. «Tahame oma klientidele pakkuda parimaid roogi ja teha eripäraseid tooteid ning kohapeal on võimalik liha kõige paremini töödelda ja säilitada.»

Euroopa Liidu Leader-programmist saadakse käit­lemishoone rajamiseks 63 912 eurot toetust, omaosalusena panustatakse 42 608 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles