Viljandisse asub elama sõjapõgenike pere Süüriast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõja tõttu on olnud sunnitud Süüriast lahkuma miljonid inimesed. Hulk neist pages otse Euroopa Liidu riikidesse, osa aga jõudis Türgi põgenikelaagritesse. Sealt tulevad mõned neist elama Eestisse.
Sõja tõttu on olnud sunnitud Süüriast lahkuma miljonid inimesed. Hulk neist pages otse Euroopa Liidu riikidesse, osa aga jõudis Türgi põgenikelaagritesse. Sealt tulevad mõned neist elama Eestisse. Foto: MARKO DJURICA / REUTERS

Euroopa rändekava järgi tuleb Türgi põgenikelaagrist Viljandisse elama Süüria perekond. Teine perekond asub elama Rakverre.

Siseministeeriumi teatel kolib Eestisse kaks Süüria peret. Üks neist on viie- ja teine kuueliikmeline. Viieliikmelises perekonnas on koos kolm põlvkonda: mees ja naine koos lasteaiaealise lapsega ning mehe pensioniealised vanemad. Noorem mees on pidanud poodi, tema naine on õppinud humanitaarteadusi. Mehe isa on pidanud kauplusi ja ema töötanud põllumajanduses.

Kuueliikmelises perekonnas on lisaks emale ja isale neli last. Mees on töötanud ehitusel ja naine on olnud kodune.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles