Elektriga kalu püüdnud mehed said trahvi

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriline püügivahend, mille inspektor meestelt konfiskeeris.
Elektriline püügivahend, mille inspektor meestelt konfiskeeris. Foto: Erakogu

Kaks meest, kes suve hakul püüdsid Viljandimaal Õhne jõel elektriga kalu, peavad nüüd keskkonnainspektsiooni otsuse kohaselt rahakotti kergendama ligi 50 000 krooni võrra.


Keskkonnainspektsiooni otsusel peavad elektriagregaadiga kala püüdnud Väino ja Ermo maksma trahvi vastavalt 10 020 ja 12 000 krooni. Lisaks tuleb meestel hüvitada kalavarudele tekitatud kahju kokku 27 750 krooni.



Keskkonnakaitseinspektor Guido Kapp tabas mehed ebaseaduslikult püügilt 7. juuni varahommikul Õhne jõel Vooru piirkonnas. Meestel oli paadis nõukogude ajast pärit elektriagregaat, mille abil nad olid tabamise hetkeks jõudnud püüda 17 haugi ja 3 latikat.



«Et elektripüük kahjustab kalavarusid eriti suurel määral, võib sel puhul kahjusumma hinnata kümnekordseks,» ütles keskkonnainspektsiooni Viljandimaa büroo vaneminspektor Guido Kapp. «Sellest tulenevalt kujunes kahjusummaks 27 750 krooni ehk meestel tuleb iga haugi eest maksta 1500 krooni ja iga latika eest 750 krooni,» täpsustas Kapp.



Guido Kapp rääkis pärast meeste tabamist, et oli vihje röövpüüdjatest saanud juba mais. Umbkaudu kuu varem kuulis üks kohalik inimene inimtühjas Vooru piirkonnas juhuslikult kahtlast heli, mida võis tekitada elektripüügivahend. Ta andis sellest teada vaneminspektor Kapile.



«Võtsin südameasjaks röövpüüdjad kätte saada,» sõnas Kapp. Ta uuris välja, millal täpselt röövpüüdjad jõel käivad, ning hakkas piirkonda kontrollima. Selgus, et röövpüük käib enamasti nädalavahetustel ja kohas, mida eriti tihti ei kontrollita.



Elektrilisi kalapüügivahendeid ei saada keskkonnainspektsiooni teatel just tihti kätte ja kasutusel on need üha harvem. Kapile meenus vaid üks kümne aasta tagune juhtum, kui säärase vahendiga püüti kalu Rimmu jõel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles