Kolm valda on nõus ühinema ja kaks veel mõtlevad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viis Viljandimaa valda – Tarvastu, Kolga-Jaani, Kõpu, Halliste ja Viljandi – planeerivad luua ühisvalla. Viljandi vallavanem Ene Saar rääkis, et praeguseks on kindla jah-sõna Viljandi vallaga ühinemiseks andnud Tarvastu ja Kolga-Jaani, ning ta usub, et ka teised kaks valda otsustavad liitumise kasuks.

Viljandi vallavanem kõneles, et praeguste kohalike vallavalitsuste asemele luuakse teenusekeskused, kuhu jäävad tööle piirkonnajuhid ja veel mõned ametnikud. «Iga piirkond saab ise otsustada, milliseid töötajaid neil sinna täpselt vaja on,» selgitas Saar.

Ühinemisküsimuses saavad kaasa rääkida ka kõik valdade kodanikud. Rahva arvamus selgitatakse välja 12.–25. septembrini. Mil moel seda täpselt tehakse, Saar veel öelda ei osanud, kuid ta nentis, et hoolimata sellest, et inimesed on varasematel rahvaküsitlustel passiivsed olnud, üritab vald inimesi julgustada kaasa rääkima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles