Pealehakkamine tõi koolile värvirõõmu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala külaskäigu ajal lõppesid majas värvimistööd, selle nädala jooksul saavad kolm klassiruumi uue põrandakatte.
Sakala külaskäigu ajal lõppesid majas värvimistööd, selle nädala jooksul saavad kolm klassiruumi uue põrandakatte. Foto: Marko Saarm

Lahmuse kool ootas pärast kõrvalhoonete renoveerimist pikisilmi peamaja remonti. Kui kevadel otsustas riik uute tuulte tõttu hariduspoliitikas remondiplaani hoopis sulgemiskavaga asendada, võttis koolipere kätte ja tegi esmavajalikud parandustööd ise.

Suure-Jaani vallas umbes 60 erivajadusega lapsele haridust pakkuv Lahmuse kool oli käesoleva aasta kevadeks valmis saanud peamaja ehitusprojekti. Kohal käisid tegelased ministeeriumist, kaasas spetsialistid ja ehituseksperdid.

«Ootasime, et kohe hakkab ehitus pihta ja lapsed saavad sügisel kordatehtud koolimajja õppima,» rääkis kooli majandusjuht Karin Kase. Kool oli mitu korda hooldusremonti edasi lükanud, sest suurte ehitustööde lootus oli suur ja pisiparandused enne neid ei paistnud otstarbekad. Siis aga anti haridus- ja teadusministeeriumist teada, et renoveerimisel pole perspektiivi, sest vastavalt uutele põhimõtetele hakatakse erivajadustega lapsi liitma tavakoolide klassidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles