Lumelinna parimaks osutus eskimote iglu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagümnaasiumi võistkonna ehitatud iglu ees seisavad eskimod, kelle näo kohale on poseerijate tarvis jäetud auk.
Maagümnaasiumi võistkonna ehitatud iglu ees seisavad eskimod, kelle näo kohale on poseerijate tarvis jäetud auk. Foto: Maarja Möldre

Laupäeval kerkis kuue võistkonna toimekate käte alt Viljandi lauluväljakule uhke lumelinn, kus parima töö tiitli pälvis Viljandi maagümnaasiumi meeskond iglu eest.

Korraldaja, Viljandi kultuurimaja projektijuhi Karita Tilga sõnul läks lumelinna ehitus igati korda.

«Väga vahva oli! Tänavu oli üritus isegi parem kui eelmisel aastal: meeskondadel olid kujud paremini läbi mõeldud,» kiitis Tilk.

Lumelinna rajas kuus võistkonda: Viljandi maagümnaasium, mittetulundusühing Teeme, Viljandimaa noortekeskus, Bauhof, Viljandi noortevolikogu, IRL-i noored ja Viljandi kunstikool.

Parima töö auhinna pälvisid ehitajad maagümnaasiumist. Nende käte all valmis tore iglu, mille ees seisab eskimoperekond, kellega koos saab pilti teha.

Eriauhinna noppis mittetulundusühing Teeme, kes voolis valmis vikerkaareviguri, millelt saab lasta pika liu. «Tore oli see, et Teeme tegijad kasutasid kaunistamiseks väga looduslikke värve, näiteks peedimahla,» kiitis Tilk.

Võimalikult looduslike materjalide pruukimise olid korraldajad ehitajatele ka üheks eeltingimuseks seadnud. «Nii ei jää pärast lume sulamist maha mingisugust rämpsu,» põhjendas Tilk.

Teine tingimus oli see, et valminud lumekuju oleks praktiline ning pakuks lastele turnimis- ja mängimisvõimalusi.

Tuisusest ilmast hoolimata oli pealtvaatajaid üpris palju. Nad said lauluväljaku nõlvadel liugu lasta ja ka ise midagi lumest meisterdada. Lumelinna ehitajad lasid hea maitsta teel ja soojal supil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles