Solist Stefan Airapetjan tõi Saaremaalt peavõidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi kuuendas klassis ja laulustuudios Viva la Musica õppiv 13-aastane Stefan Airapetjan (esiplaanil)
Jakobsoni gümnaasiumi kuuendas klassis ja laulustuudios Viva la Musica õppiv 13-aastane Stefan Airapetjan (esiplaanil) Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel Saaremaal noorte solistide ja duettide 15. võistlusel tuli mitu esikohta Viljandisse ning Viljandi lauluõpetaja Hedi-Kai Pai võitis taas parima juhendaja tiitli.

Grand prix’ tõi Viljandisse 13-aastane Stefan Airapetjan, kes esitas laulu «Orange Coloured Sky».

Õige valik

«See pala sobis Stefani häälele ja tema temperamendile ideaalselt,» sõnas noormehe juhendaja Hedi-Kai Pai. Õpetaja peab suureks õnnestumiseks, et poiss nii noores eas nii hästi laulab.

Stefan Airapetjani laul jäi paljudele silma ka «Laulukarusselli» saates, mille finaalis jõudis ta esimeste hulka, kusjuures võidust jäi puudu õige vähe.

Gümnaasiumis õppivate võistlejate hulgas oli parim Võhma gümnaasiumi abiturient Maria Gertsjak, kes õpib praegu samuti laulmist Hedi-Kai Pai käe all. Ta esitas laulu «Baby I’m a Fool».

Seitsmenda kuni üheksanda klassi õpilaste kategoorias võistelnud 16-aastane Mariann Õmblus oli valinud Piret Laikre ja Marek Sadami loodud laulu «Raisatud sõnad» ning sai teise koha.

Kolm esimest

Üldse oli võistlustules 74 lauljat ja 18 duetti, kusjuures duetilauljate kolm esimest kohta tulid Viljandisse. Esikoha võitsid Avely Buk ja Maria Gertsjak, teise koha Avely Buk ja Sandra Kahu ning kolmanda Maria Gertsjak ja Stefania Airapetjan. Nende juhendaja on Hedi-Kai Pai. Teise ja kolmanda koha võitnud laulule oli pedagoog loonud ka seade.

Hedi-Kai Pai pälvis Saaremaal peetud lauluvõistlusel parima juhendaja tiitli teist, lauluvõistlustel üldse aga seitsmendat korda.

ARVAMUS
Sirje Medell,
žürii liige

Stefan Airapetjan esitas nõudliku pala ning tuli sellega hästi toime. Tehniliselt raske džässirütmis laulu esitamisel aitasid kaasa tema rahvus ja temperament.
Maria Gertsjaki laulu kuulsin juba mitmendat korda. Tütarlaps on tublisti arenenud ning ta esitas oma pala täiuslikult.
Duetilauljate kolm esikohta läksid samuti Viljandisse. Nendel lauludel olid väga head seaded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles