Halliks läinud angerjas, pageda püüdev Marta ja kalu kaitsev inspektor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helo Talva × 4
Kalamees Koit (vasakul) kinnitab, et järv pole teda kunagi kalata jätnud. Inspektor Simon Soll (paremal) kontrollis tema dokumente ja veendus, et kalal on käidud igati seaduslikult.
Helo Talva × 4 Kalamees Koit (vasakul) kinnitab, et järv pole teda kunagi kalata jätnud. Inspektor Simon Soll (paremal) kontrollis tema dokumente ja veendus, et kalal on käidud igati seaduslikult. Foto: Helo Talva

Keskkonnainspektsiooni vaneminspektor Simon Soll naudib oma töös seda, mille eest teised annavad välja korraliku rahasumma: kiiret paadisõitu Võrtsjärvel, üksiolemist ja lainetel kiikumist, miljonivaateid, ekstreemseid olukordi ja põnevaid kohtumisi. 

Tema töö juurde kuuluvad ka mädanenud kalad, kes ebaseaduslikult vette lastud võrkudest välja tuleb korjata, ning talvel lume alla peitunud eluohtlikud jäälõhed. Suure tõenäosusega on Soll üks väheseid kalakaitsjaid, kes on tunnistanud, et ei püüa ega söö kala. 

On reede, ees ootavad puhkepäevad. Kolm aastat tagasi renoveeritud Kivilõppe kalakaitsekordonis on vaikne. Võrtsjärv on vihma ootel, pilved muudavad õrnas laines veepinna tinajalt halliks. Kordoni väikeses sadamas loksub tuule käes kummipaat ja ootab hetke, mil järvele saab.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles