Uisunädal võitleb kehva ilmaga

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel uisunädalal oli kõige rahvarikkam karnevalipäev, mil uisutajad kandsid mitmekesiseid kostüüme.
Mullusel uisunädalal oli kõige rahvarikkam karnevalipäev, mil uisutajad kandsid mitmekesiseid kostüüme. Foto: Herki Helves

Ehkki järgmisel nädalal lubab ilmateade soojakraade ning kesknädalal tormi, loodab Viljandi rattaklubi teoks teha juba kuu aega tagasi lubatud uisunädala.

«Õnnestumine sõltub ilmast,» nentis rattaklubi president Loit Kivistik. Tema selgitusel võeti uisunädala korraldamine kavva kolmapäeval ning siis lubas ilmajaam kogu järgmiseks  nädalaks miinuskraade. Paraku on nüüd ennustustes kirjas, et kohati kerkivad kraadid plusspoolele ning
oodata on ka tugevat tuult.

«Uisutajatel tasub uurida, kas üritused leiavad aset või mitte,» soovitas Loit Kivistik ning lubas, et kiiret infot saab nii rattaklubi kodulehelt kui Facebookis loodud Viljandi uisunädala kontolt. «Kahtlane on olukord siis, kui väljas on soojakraadid, sadu või tugev tuul,» lisas ta.

Kui kõik läheb plaani järgi, algavad uisunädala üritused esmaspäeval kell 17. Iga tööpäev pannakse sel kellaajal järvel tuled põlema ning muusika mängima. Küünlapäevale ehk 2. veebruarile on kavandatud küünlavalgusõhtu. Paraku on ilmateade just kolmapäevaks lubanud tormi.

Laupäeval ja pühapäeval on uisuüritused kella 12 ja 15 vahel. Laupäeval peetakse hea ilma korral karneval. Et pühapäeval möödub täpselt 47 aastat päevast, mil Ants Antson võitis olümpial kiiruisutamise kuldmedali, siis sel päeval soovib rattaklubi korraldada võistlusi lastele ja noortele.

Uisunädala üritustest saab osa võtta tasuta. Kes aga soovib pühapäeval osaleda loosimises, peab ostma kuni kaks eurot maksva kaardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles