Olümpiapronks annab linnajuhtidele pretsedenditu ülesande

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö on tehtud ja medal käes. Nüüd saavad Viljandi linnajuhid arutama hakata, kuidas kodulinn oma olümpiamedalisti Kaspar Taimsood  (paadis vasakul) tunnustama peaks.
Töö on tehtud ja medal käes. Nüüd saavad Viljandi linnajuhid arutama hakata, kuidas kodulinn oma olümpiamedalisti Kaspar Taimsood (paadis vasakul) tunnustama peaks. Foto: Tairo Lutter

​Viljandi linnajuhid istuvad esmaspäeval laua taha ning hakkavad esimest korda ajaloos arutama, kuidas pidada meeles kodulinlasest olümpiamedalisti.

«See on suurepärane ülesanne, aga ma ei oska veel öelda, mil moel peaks Kaspar Taimsood premeerima,» tunnistas praegu Saksamaal viibiv Viljandi linnapea Ando Kiviberg.

Ta pakkus välja, et sobiva auhinna otsimisse tuleb haarata ka volikogu liikmed. Tavaliselt on tublide sportlaste tunnustamine vaid linnavalitsuse otsustada.

Et kunagi varem pole Viljandi saanud oma sportlast olümpiamedali puhul tunnustada, pole võtta ka ühtegi näidet, milline see tunnustus peaks olema. Küll on saanud linnajuhid premeerida Kaspar Taimsood kolm korda Euroopa meistriks tuleku puhul ning paaril juhul hõbemedali võidu eest.

2009. aastal määrasid linnajuhid esimest korda Euroopa meistriks kroonitud Taimsoole ja tema treenerile kokku 3196 eurot. 2012. aastal tunnustas linn Taimsood eramaja rajamiseks sobiva kinnistuga Männimäel ning tänavu määrati Euroopa parimaks tulnud Taimsoole 1000 eurot.

Viimast tunnustust kätte andes ütles Ando Kiviberg, et kogu linnavalitsus ootab sõudjatelt head esinemist Rio olümpial, ja lubas siis medalivõidu puhul volikogu poole pöörduda, et toekamat preemiat määrata.

Kiviberg selgitas ka, et linnal pole kindlat standardit, kuidas Euroopas või mujal maailmas tipptasemel esinenud sportlasi tunnustada, ning lähtuma peab võimalustest.

Küll on aga preemiad paigas Eesti olümpiakomiteel ning on juba teada, et paatkond saab medali eest 45 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles