Maakoolide tegelikkus erineb teadlaste oletustest

Greete Palgi
, reporter, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre kooli õpilaste arv on napilt üle selle piiri, mille puhul tasub kooli veel ülal pidada. Aina rohkem perekondi kolib aga maale ja seega võib ka Holstre kooli pere suureneda.
Holstre kooli õpilaste arv on napilt üle selle piiri, mille puhul tasub kooli veel ülal pidada. Aina rohkem perekondi kolib aga maale ja seega võib ka Holstre kooli pere suureneda. Foto: Marko Saarm

Kui Viljandi valla koolide saatus oleks uuringukeskuse Praxis teha, muudetaks paljud neist algkoolideks. Tegelikkuses suureneb laste arv maakoolides aeglaselt, kuid järjekindlalt.

Viljandi valla arenguspetsialist Kati-Katre Koppel lausus, et kui põhikool muuta algkooliks, kipub see kiiresti õpilasi kaotama, sest vanemad eelistavad panna lapse kooli, kus ta saab käia terve põhikooliaja. Kuueklassiline Viiratsi kool on Koppeli sõnul aga hästi hakkama saanud ning Kalmetu põhikoolis, mis on ühendatud lasteaiaga, avatakse veel üks lasteaiarühm, sest kasvandikke jagub.

Alampiiriks, et haridusasutus end õigustaks ja majanduslikult ära tasuks, on Koppeli sõnul umbes 50 õpilast. Holstre ja Saarepeedi kool on praegu selle lähedal, kuid koolid jätkavad tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles