Poliitikud ja ajakirjanikud arutavad omavahelisi suhteid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitika ja ajakirjanduse suhteid käsitleva konverentsi avab ettekandega mullune pressisõber Allar Jõks.
Poliitika ja ajakirjanduse suhteid käsitleva konverentsi avab ettekandega mullune pressisõber Allar Jõks. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eesti ajalehtede liit korraldab reedel Tallinnas Kumu auditooriumis konverentsi «Meedia ja poliitika: ajakirjandus poliitikateatris», kus esineb endine õiguskantsler ja 2010. aasta pressisõber Allar Jõks teemal «Kes kujundab agenda? Meedia ja poliitika omavahelised suhted.»

Tuntud Läti ajakirjanik ja kolumnist, päevalehe «Diena» endine peatoimetaja asetäitja Pauls Raudseps räägib, mis juhtus Läti ajakirjandusega enne seimi valimisi ning milline oli poliitika- ja majandusringkondade surve ajakirjandusele.

Res Publica endine peasekretär Ott Lumi kõneleb sellest, milliseid võtteid kasutavad poliitikud ajakirjandusse pääsemiseks. Kavas on saate «Riigimehed» etteaste, kus peasekretär räägib ausalt, kuidas meediaga manipuleerida.

Ajakirjanduse killustumisest ja marginaliseerumisest ehk mis on juhtunud viimastele riigikogu valimistele järgnenud nelja aasta jooksul, annavad ülevaate «Postimehe» päevatoimetaja Kalle Muuli ning ettevõtja ja riskikapitalist Allan Martinson.

Konverents lõpeb aruteluga, milles osalevad viie erakonna esindajad: Kadri Simson Keskerakonnast, Jürgen Ligi Reformierakonnast, Mart Laar Isamaa ja Res Publica Liidust, Sven Mikser Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja Aleksei Lotman Eestimaa Rohelistest. Nad väitlevad teemal «Kas meedial on mõju poliitikale?» ja väitlust juhib BNS Eesti vastutav peatoimetaja Ainar Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles