Meediamälumängu esimese vooru võitis Viljandi maagümnaasium

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumiõpilaste mälumängu «Meediamull» liidrina jätkavad maagümnaasiumi noored (esiplaanil).
Gümnaasiumiõpilaste mälumängu «Meediamull» liidrina jätkavad maagümnaasiumi noored (esiplaanil). Foto: Kaija Mägi

Kolmapäeval alguse saanud gümnaasiumiõpilaste mälumängu «Meediamull» esimeses voorus võistlesid Viljandi linna ja maakonna koolide abituriendid ning võidu viis koju maagümnaasiumi esindus.

Seitsmendat aastat korraldatava «Meediamulli» esimene voor leidis aset Viljandi Paalalinna gümnaasiumis, kus olid vastamisi kuue kooli abituriendid. Küsimused ja ülesanded oli ette valmistanud pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Rannar Raba. Viljandimaa noortekeskuse ja kultuurimaja poolt aitas mälumängu korraldada kultuurimaja projektijuht Karita Tilk. Mõlemad kuulusid ka žüriisse.

Koduse ülesandena pidid õpilased end kujutama telerežissöörideks ja stsenaristideks, kes on võtnud endale ülesande luua värvikas ühiskonnakriitiline komöödiasari. Žüriile tuli esitada kuni viieminutiline episood tulevase sarja esimesest osast.

«Kõige tugevamad olid selles Paalalinna gümnaasiumi ja maagümnaasiumi noored, aga ka kõigi teiste töödesse jagus säravaid momente,» hindas Raba.

Raba hinnangul oli tänavuse aasta esimese vooru õhkkond hea, sest kõigi koolide abituriendid olid ülesannete kõrgusel ning mängu käiku jagus dramaatikatki.

«Tavapärane oli see, et esikolmikus konkureerisid väikeste vahedega Viljandi koolid ning ülejäänud jäid veidi tahapoole. Samas püsisid Abja ja Tarvastu õpilased pidevalt paremate kannul ega andnud alla,» tõdes ta.

Raba selgitas, et on küsimusi koostades järginud traditsioonilise mälumängu vormi, sest sellega puutuvad tänapäeva kooliõpilased kokku üsna harva.

Žürii liikmena on ta ikka ja jälle saanud kinnitust arvamusele, et võidavad need, kelle silmaring on laiem ning kes on aktiivsed ja kriitilised meediatarbijad ega võta ajalehte kätte üksnes «Meediamulliks» valmistudes.

««Meediamullist» on saanud omalaadne huvi, mida toidavad terased noored, kes Viljandimaa gümnaasiumides õpivad, ning muidugi ka nende pühendunud õpetajad, kes neid ikka ja jälle osa võtma innustavad,» kiitis Raba.

Teine voor, milles võtavad mõõtu üheteistkümnenda klassi noored, on 17. veebruaril Tarvastu gümnaasiumis ning kolmandas kohtumises 17. märtsil Abja gümnaasiumis võrdlevad teadmisi kümnenda klassi õpilased.

Sel aastal on taas Viljandimaa kord korraldada superfinaal, kus võtavad mõõtu Järva-, Pärnu- ja Viljandimaa kolm paremat kooli. See tuleb aprillis maagümnaasiumis.

TULEMUSED
«Meediamulli» esimeses voorus võistles kuus Viljandimaa kooli.
• Maagümnaasium (41 punkti)
• Paalalinna gümnaasium (40 punkti)
• Jakobsoni gümnaasium (39 punkti)
• Abja gümnaasium (34 punkti)
• Tarvastu gümnaasium (32 punkti)
• Suure-Jaani gümnaasium (26 punkti)
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles