Ministeerium otsib ehitajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandisse ja selle külje alla Peetrimõisa kerkib aasta lõpuks kahe lastekodu tarbeks neli peremaja, et vanemateta lapsed ei jääks ilma peres kasvamise tundest.

Viljandisse Künni tänavale on kavandatud kaks hoonet nagu ka linna piiri taha Saarepeedi valda Peetrimõisa külla. Tõenäoliselt hakkavad hooned välja nägema ühesugused, sest neljale hoonele otsitakse ühte ehitajat ning mõlemas kohas peavad majad vastama samasugustele kriteeriumidele.

Ühes majas hakkab elama kuni kümme last.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur usub, et suurte lastekodude asemele kerkivad peremajad tekitavad ema ja isata kasvanud lastes peretunnetust.

Viljandi kahe ja Väikemõisa väikelastekodu kahe peremaja ehituse hanke eeldatav maksumus on 1,4 miljonit eurot. Ehitusfirmad saavad ministeeriumile pakkumise esitada 16. veebruariks ning majad peavad valmis saama 31. detsembriks.

Viljandi lastekodu ja Väikemõisa väikelastekodu ehitamist finantseeritakse Eesti-Šveitsi koostööprogrammi rahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles