Huvi on, kuid lepinguid pole sõlmitud

Greete Palgi
, reporter, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis ei ole seni ühtki kooselulepingut sõlmitud, kuid mõned paarid on notarite sõnul selle vastu huvi üles näidanud.
Viljandis ei ole seni ühtki kooselulepingut sõlmitud, kuid mõned paarid on notarite sõnul selle vastu huvi üles näidanud. Foto: Marko Saarm

Kooseluseadus, mis aeg-ajalt seniajani kahes vastasleeris elevust tekitab, on kehtinud pisut kauem kui seitse kuud. Rakendusaktid ei ole küll vastu võetud, kuid juba 29 paari on notarite koja juristi Kaitti Persidski väitel lepingu sõlminud.

Notar Vivian Agu sõnul ei ole Viljandis küll ühtegi kooselulepingut sõlmitud, kuid huvi selle vastu on tuntud. Agu ütles, et kui inimesed soovivad, võivad nad selle kindlasti sõlmida, sest rakendusaktid seda ei mõjuta. Küll aga on paarid, kes kooselulepingu vastu huvi tundnud, soovinud rakendusaktide jõustumise ära oodata. 

Notar Kersti Kulla käest on üks paar käinud küsimas, mis lepinguga kaasneb ja mida see tähendab. Tagasi see paar siiski ei tulnud ning Kulla ei osanud arvata, milles asi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles