Õpilased avasid remonditud koolimaja vahva tunniga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased esinesid kooliteemalisel avamispeol kolmes lavastatud koolitunnis. Muu hulgas näitasid nad akrobaatilisi harjutusi.
Õpilased esinesid kooliteemalisel avamispeol kolmes lavastatud koolitunnis. Muu hulgas näitasid nad akrobaatilisi harjutusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile avasid õpilased iseäraliku koolitunniga värske välisilme, lisakorruse ja uue mööbli saanud Ämmuste koolimaja.

«Palju õnne sulle! Jälle oled sa maja valmis saanud!» hõikas avamispeole tulnud Suislepa lasteaia-algkooli juhataja Tiiu Rõõm Ämmuste kooli direktorile Eili Rohtlale juba ukselt.

Enne veel, kui ta sai asuda kingitust kätte andma, paluti kohale tulnud külalised õpilaskodu saali, et lapsed saaksid külalistele näidata iseäralikku koolitundi.

Kolm isevärki tundi

Pärast Eesti riigi ja Ämmuste kooli lipu sissekandmist pidasid õpilased 45 minuti jooksul suisa kolm tundi. Esimene neist oli emakeel, kus kanti ette õpilaste endi kirjutatud luuletusi uuest koolimajast. Räägiti nii kihvtist liftist, koolimaja punastest detailidest kui õpilaskodust koolimajja viivast galeriist.

Seejärel tuli muusikatund, kus lauldi ja mängiti pilli. Viimasena oli kavas kehalise kasvatuse ja rütmikatund, kus lapsed tantsisid ja näitasid oma akrobaatilisi võimeid. Selle eest said nad külalistelt suure aplausi.

«Kui valmis poiste tööõpetuse maja, oli avamine sellel teemal, õpilaskodu avamisel rääkisime ja laulsime kodust ning nüüd on kogu avamine kooliteemaline,» selgitas direktor Eili Rohtla, miks lavastati tavapärase kontserdi asemel vahva tund.

Palju on muutunud

«Siin olid halvas korras ruumid, kuivkäimlad ja 20 õpilast magas koolimajas ühes toas,» kirjeldas Eili Rohtla oma esimest mälupilti Ämmustest.

Nüüd tehti maja Euroopa Liidu tõukefondide abiga 766 940 euro eest korda ja ühendati galerii kaudu paar aastat tagasi valminud õpilaskoduga.

«Aasta ja maja!» naeris end kooli sõbraks nimetav Ene-Mall Vernik-Tuubel, kelle sõnul on Ämmuste viimasel ajal teinud suuri pingutusi õpikeskkonna parandamiseks. Temal on see juba üsna mitmes kord Ämmustes mõnd hoonet avamas käia. Kümne aastaga on kooli kõrvale kerkinud tööõpetuse majad ja õpilaskodu ning üsna pea peaks algama võimlakompleksi ehitus.

Ämmuste kool tähistas eelmise aasta novembris 185. aastapäeva. Seal õpib 94 last 16-st Viljandi- ja Valgamaa omavalitsusest.

MEIE KOOL

Luuletuse koolimajast kirjutasid kuuenda klassi õpilased.

Meil on valmis uus maja,
seda oli väga vaja.
Vana hoone lagunes,
igast nurgast pragunes.

Appi tulid ehitajad,
tegid prahti lammutajad.
Ainult seinad alles jäeti
uhked kaminadki tehti.

Kool on praegu väga ilus,
puud ja põõsad on seal viluks.
Kased sõpru tervitavad,
sõbralikult noogutavad.

Allikas: Ämmuste kool

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles