Ükski muutus ei toimu valutult

, maanteeameti peadirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sauk
Priit Sauk Foto: Erik Prozes

(Maanteeameti kommentaar teisipäevases Sakalas ilmunud maanteeameti lõuna regiooni liiklusvaldkonna endise juhi Raimo Ronimoisi arvamusloole «Reformide varjatud külg».)

TÖÖTAJAID VÕI ametnikke, keda mugavustsoonist väljatulemine rahulolematuks teeb, on igas organisatsioonis. Meie endise töötaja Raimo Ronimoisi arvamusavaldus ei ole mulle üllatuseks.

Kahju, et Raimo, olles töötanud maanteeametis 12 aastat, ei ole märganud maailmas toimunud muutusi ja elab oma minevikuteadmistega. Lisaks teenindusvalmidusele on nii keskastme- kui ka tippjuhil vaja iga päev mõelda efektiivsuse kasvatamisele ja organisatsiooni arengule. Digitaliseerumisele ja linnastumisele ei ole võimalik vastu võidelda mistahes administratiivsete otsuste või tegudega.

Need on lisaks liiklusohutuse parandamise eesmärkidele põhilised trendid, mis sunnivad teenindusbüroode võrgustikku ja teenuseid läbi vaatama ja muutma. Meie ühiskond pole nii rikas, et senist hulka ametnikkondi palgal pidada. Praegu on riigiametitel ja –organisatsioonidel hoopis uued väljakutsed. Tähtis on neid märgata ja mõista.

TEADUPÄRAST EI toimu ükski muutus valutult. Me oleme oma reformiplaanidele saanud nii positiivset kui negatiivset vastukaja ja see on asjade loomulik käik. On olnud konstruktiivseid arutelusid ka väga kriitiliselt meelestatud inimestega. Just koosmõtlemisest on tekkinud õiged plaanid.

Raimo Ronimoisi ametipositsioon koondati, sest leidsime, et juhtimistasandeid on liiga palju. Seegi on reformi osa.

Olen juhina kogenud ka varem, et koostöö on suur mõlemapoolne oskus, ent tuleb osata ka väärikalt lahku minna. Arvamuste mitmekesisuse üle ei ole meil kunagi kedagi hukka mõistetud. Pigem sünnib aruteludes tõde.

Ent kui muutustele vastuolek muutub kinnisideeks, siis ei ole koos edasiminekul mõtet. Seda näitab tagantjärele ka käesolev näide.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles