Saun läks vettelaskmisel ümber, lõkkeplats ja varjualune aga seilasid jõge mööda edasi

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarkümmend inimest kümnest riigist ehitas Soomaal Karuskosel Eesti kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna eestvedamisel ujuvat alust, mis pildistamise hetkel liikus parajasti ehitusplatsilt oma lõplikku asukohta muinaskülas.
Paarkümmend inimest kümnest riigist ehitas Soomaal Karuskosel Eesti kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna eestvedamisel ujuvat alust, mis pildistamise hetkel liikus parajasti ehitusplatsilt oma lõplikku asukohta muinaskülas. Foto: Mari Hunt

Soomaal Karuskosel rahvusvahelise meeskonna valmistatud universaalne kolmeosaline ujuv­alus jäi vettelaskmisel ilma küll saunaosast, kuid läbikukkumiseks ei saa seda kindlasti nimetada. Kaks kolmandikku jäi terveks ning liikus mööda jõge kenasti oma plaanitud asukohta muinaskülas, kus ta praegu juba külalisi ootab.

«Mul endal on see plaanis käesoleval nädalal ära proovida, küll aga olen juba kohanud matkajaid, kes on sellega väga rahule jäänud,» rääkis kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna juhataja Hannes Praks.

Karuskosel kestis kümmekond päeva sisearhitektuuri osakonna rahvusvaheline suvekool, milles sisearhitektuuri, arhitektuuri, disaini ja teiste alade tudengid mitmest Euroopa kõrgkoolist analüüsisid inimeste elu piirkonnas, kus veetase muudab hooajaliselt ruumi kasutamise viisi. Suvekooli juhendajad olid büroo b210 arhitektid Karin Tõugu ja Aet Ader Eestist, Sami Rintala Soomest ning Pavle Stamenovic Serbiast. Valminud rajatis sai nimeks Veetee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles