Rahvale meelepärases kestas Volkswagen

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välimus on uuel Tiguanil üsna turd ja sobitub Volkswageni praeguse disainikeelega.
Välimus on uuel Tiguanil üsna turd ja sobitub Volkswageni praeguse disainikeelega. Foto: Valdo Ots

Nimi «Volkswagen» ja sõna «linnamaastur» kõlavad eestlasele ühtviisi hästi. Seetõttu võib võtta lahjemat sorti mürki selle peale, et nii mõnigi meist sõidaks Volkswageni linnamaasturi ehk Tiguaniga väga hea meelega.

Alustagem seekord ühe pisikese näitega. Viimasel ajal on uute autode lisade nimekirja jõudnud sõiduraja hoidmise abimees. Ent kui osal laseb see üsna vabalt ringi tuiata, sätib masina tee telgjoonele ebamugavalt ligidale või teeb midagi muud närvesöövat, siis Tiguan hoidis end selle süsteemiga kindlalt raja keskel. Lisaks on Volkswagenil näidikute hulgas hõlpsasti jälgitav märgutuli, mis ütleb juhile, kas auto suudab parasjagu teetähistusi tuvastada või mitte. Järeldus: Volkswageni grupp oskab endiselt asju väga korralikult teha.

Õigupoolest just selline – igati korralikult tehtud – üks tavaline volkar ongi. Enamasti ei käi Volkswageni märki kandvad autod ninali üheski aspektis ning suur osa omadustest on konkurentidega võrreldes vähemalt heal tasemel. Ühtlane tase ja rõhutatult pretensioonitu disain lubavad muu hulgas nentida, et hea võib Volkswagen olla, aga igav on see kah.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles