Laudas elanud kanade tõttu tuli hukata kaks siga

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika katku leviku tõttu ei tohi sead teiste koduloomadega kokku puutuda. Nii tuli kaks looma tappa, sest nad elasid ühes laudas koos kanadega.
Aafrika katku leviku tõttu ei tohi sead teiste koduloomadega kokku puutuda. Nii tuli kaks looma tappa, sest nad elasid ühes laudas koos kanadega. Foto: Marko Saarm

Juulis tegi veterinaar- ja toiduamet Eesti seafarmides bioohutusnõuete kontrollretke. Läbi käidi kõik 233 registreeritud seakasvatust, millest 95 protsenti järgis nõudeid. Viljandimaa 24 farmist polnud aga üks ohutusnõudeid täitnud.

Veterinaar- ja toiduameti pressiesindaja Martin Altraja sõnas, et Viljandimaa ohutusnõuetest mööda vaadanud seakasvataja pidas koos kanu ja kaht siga. «Sigu ei tohi mitte ühegi teise loomaga koos pidada, olgu selleks kass või kana,» sõnas Altraja. Põhjus on selles, et ka teised loomad levitavad seakatku.

Sead veristati oma tarbeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles