Kõrgkoolid kogunesid koosolekule

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevast tänaseni viibivad Viljandi kultuuriakadeemias Põhja- ja Baltimaade teatri- ja tantsukõrgkoolide võrgustiku Norteas liikmed, kes peavad seal aastakoosolekut.

Iga-aastasest koosolekust võtavad osa Põhjamaade ja Baltikumi teatri- ja tantsukõrgkoolide rektorid, dekaanid või üksuste juhid ja välissuhete koordinaatorid, et arutada järgmise õppeaasta tegevust ja koostööprojekte ning valida 2011.—2012. aastaks võrgustiku esimees ja koordinaator.

Erikülaline on Euroopa konservatooriumide ja muusikaakadeemiate assotsiatsiooni (AEC) esindav Jeremy Cox, kes teeb ettekande õppekava arendusest.

Norteasi võrgustikku kuulub 19 Soome, Rootsi, Taani, Norra, Islandi, Läti, Leedu ja Eesti tantsu- ja teatrikõrgkooli. Selle eesmärk on arendada rahvusvahelist koostööd: vahetada kogemusi, õppida üksteiselt ning suurendada tudengite ja õppejõudude mobiilsust.

VÕRGUSTIK

Võrgustik ühendab 19 kooli.
• Norteasi võrgustik kuulub Põhjamaade Ministrite Nõukogu haridusprogrammi Nordplus. Baltikumi kõrgkoolidele avanes nimetatud programm 2008. aastal.
Allikas: kultuuriakadeemia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles