Judokatelt tuli medaleid loodetust rohkem

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte A-klassi meistrivõistlustel pälvis Tanner Saar pronksmedali.
Noorte A-klassi meistrivõistlustel pälvis Tanner Saar pronksmedali. Foto: Erakogu

Eesti täiskasvanute ja A-klassi juudomeistrivõistlustel teenitud medalisaak oli viljandlaste treeneri Viljar Kanneli sõnul natuke suurem, kui ta loota oli julgenud.

Nädalavahetusel Harjumaal Viimsis peetud A-klassi ja täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel kaasa teinud viis Viljandi spordikooli ja spordiklubi Taifu judokat said kamba peale neli medalit. «Enne võistlusi julgesin õnnestumise korral oodata kolme,» rõõmustas siinne juudotreener.

Laupäeval olid Viimsi keskkooli saalis peetud turniiril võistlustules A-klassi ning päev hiljem täiskasvanud sportlased.

Nagu mainis Viljar Kannel, oli seekord tiitlivõistlustel osalejate koosseis eriti tugev ja ühtlane. «Juhuslikke osalejaid polnud, alaliit oli seadnud suhteliselt karmid vöönõuded. See tõstis taset ja iga sportlane oli valmis heitlema võidu nimel,» selgitas Viljandi spordikooli juudotreener.

Tanner Saar võttis pronksi

A-klassi turniiril osales Viljandimaalt kaks sportlast. Noormeeste alla 60-kiloste kaalus kaasa teinud Tanner Saar sai pronksmedali. Ainsa kaotuse pidi ta vastu võtma teises ringis Kohtla-Järve esindajalt Artjom Sergejevilt. Nagu selgitas viljandlase juhendaja, jäi Tanner Saar maas maadeldes vastase kägistamisvõttesse ning oli sunnitud alla andma. Miinusringis jätkas noormees enesekindlalt.

«Tanner ei hiilga efektsete heidetega, kuid maadleb kindlalt ja targalt. Ta on kiire, füüsiliselt tugev ja suurte kogemustega,» kõneles Viljar Kannel.

Teise noormehena Viimsis tatamil käinud Aivar Russki viiendat tulemust kehakaalus alla 55 kilo nimetas juhendaja ebaõnnestumiseks, mille põhjus peitus päev enne turniiri suusatades saadud jalatraumas. «Kure moodi ühel jalal seistes konkurentidele vastu ei saa,» tõdes treener. «Juhusliku trauma tõttu jäi Aivaril kindlasti saamata medal, võib-olla koguni kuld,» oli Viljar Kannel veendunud, ent tõdes, et sellises seisus oli kolmandagi koha kohtumisele jõudmine omamoodi vägitegu.

Pühapäevasel täiskasvanute mõõduvõtul oli Viljandimaa klubi esindatud kolme naisjudokaga.

Alla 48-kiloste kaalukategoorias sai hõbemedali Svetlana Kazantseva. Viljar Kannel oli olnud veendunud, et Taifu klubi liige suudab tiitlivõistluste ainsa vastase alistada, ning möönis pisikest pettumust. «Svetlana tehnilised oskused lubavad enamat, aga teda vedasid taas alt närvid,» arutles treener.

Juunioridest piigad üllatasid

Naiste alla 57-kiloste kaalus tegid Viljandimaalt kaasa kaks juunioride klassi kuuluvat neiut, Ragne Varblane ja Kristiina Soop. Esimesena nimetatu sai hõbeda ja pälvis treeneri tunnustuse.

Mitmekordse Eesti meistri Jekaterina Klinkovaga pidas Ragne Varblane finaalis maha tulise lahingu, suutes matši algul saavutatud eduseisu hoida kohtumise viimase minutini. Vaid viivuks kaotas ta valvsuse, aga kogenud vastane oli varmas seda ära kasutama. «Ragnelt oli see väga hea võistlus,» kiitis Viljar Kannel hõbemedali saanud neidu.

Ka pronksi teeninud Kristiina Soop pidi tiitlivõistlustel ainsa kaotuse vastu võtma Jekaterina Klinkovalt. «Kristiina pidas Klinkovaga poolfinaalis maadeldes südilt vastu ja oli näha, et meie neiul on tõsine kavatsus üllatada,» kõneles Viljar Kannel. «Kahjuks üllatust seekord veel ei sündinud.»

Kohaliku juudoelu eestvedaja võttis lõppenud tiitlivõistlused kokku sõnaga «õnnestumine». Peale klubi Taifu esindajate teenitud nelja medali tundis ta rõõmu ka Viljandimaalt pärit, ent praegu pealinna klubidesse kuuluvate sportlaste heade tulemuste üle.

Eesti järgmised juudomeistrid selgitavad märtsi viimasel nädalavahetusel Tartus juuniorid ja B-klassi sportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles