Söödav ehk sinine kuslapuu pole Eesti aedades ja marjapõldudel veel kuigi levinud, aga talle võib ennustada helget tulevikku. Kuslapuu marjad on erakordselt tervislikud ning nad küpsevad suve hakul kõige varem.
Tellijale
Siberist pärit söödav ehk sinine kuslapuu on tulevikukultuur
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Aia Puukool juhi Janne Vaaderpalli koduaias kasvab praegu 400 söödava kuslapuu taime, sügisel läheb maha veel 4000 istikut. Janne Vaaderpall on sellest kultuurist vaimustunud. Aedniku kinnitusel pidurdas varem sinise kuslapuu kasvatamist see, et viljad kippusid varisema, uutel aga enam mitte. Samuti on aegamisi aretatud väikestest pohlasuurustest marjadest mitu korda suuremad.