Edukas idufirma tõstis õpetajad pilve

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: freepik.com

Umbes kaks aastat tagasi laekus koolidele kutse tutvuda veebipõhise õpikeskkonnaga, mis lubas muuta õpetajale töö lihtsamaks ning õpilasele õppetöö huvitavamaks. Ettevõtmisest on tänaseks kasvanud edukas idufirma.

Kahe aasta taguse kutse õpetajatele saatis mittetulundusühing Silmaring, millest on tänaseks saanud edukas osaühing Tebo. Idufirma on koos õpetajatega välja töötanud pilvelahenduse nimega Õpiveeb, kus veebikeskkonnaga liitunud haridustöötaja saab hoiustada isiklikke digimaterjale. Õppematerjalidele pääseb ligi nutiseadmetest ja kui õpetaja soovib, on need nähtavad ka teistele õpetajatele. Veelgi enam, neid saab üksteisega jagada, alla laadida ning sel moel tulu teenida. Õpiveebi saab lisada ka videote ja piltidega kontrolltöid. Veebipõhise õpikeskkonnaga saavad liituda ka õpilased ning selles sooritatud kontrolltöid on õpetajal hõlbus parandada. Nimelt aitab programm tuvastada õiged vastused ja see aitab õpetajal kontrolltööde parandamise pealt aega kokku hoida.

Tänaseks on Õpiveebiga liitunud üle 4200 õpetaja, ligi 9000 õpilast ja 650 kooli. Selle avalikku andmebaasi on lisatud 6200 erinevat õppematerjali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles