Võrkpallurid meistriks aidanud mänedžer sai linnalt preemia

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallinaiskonna mänedžer Margus Keerutaja on olnud mängijate selja taga, et neid aidata ja innustada. Nüüd teenis ta selle eest volikogu kiituse.
Võrkpallinaiskonna mänedžer Margus Keerutaja on olnud mängijate selja taga, et neid aidata ja innustada. Nüüd teenis ta selle eest volikogu kiituse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi volikogu leidis, et linnale olid mullu kõige suurema kaaluga võrkpallinaiskonna võidud, kuid aastapreemia ei läinud võistkonnale, vaid selle mänedžerile.

Selle poolt, et naiskonna eestvedaja, Viljandi ettevõtja Margus Keerutaja pälvib linna aastapreemia, oli 17 volikogu liiget.

Naiskonnale endale andis volikogu kraadi võrra madalama tunnustuse ehk spordipreemia.

Määras mänedžeri panus

«Margus on üle pikkade aastate suutnud kokku panna sellise naiskonna, kes jõudis suurte tiitliteni,» selgitas Viljandi volikogu esimees Tarmo Loodus valikut. «Liidrist sõltub väga palju ja kui on selline inimene, kellel on tõesti säde silmis ja kes teisi veab, jõutakse võitudeni.»

Volikogu hinnangul on Viljandi Metalli nime all võistlev naiskond võitnud Eesti meistri tiitli ja karika ning tulnud Balti liiga parimaks just tänu sellele, et mänedžer on loonud talle kõik võimalused koos treenida ning taganud vajalikud toetused.

Elutöö preemia läks muusikule

Aastapreemia kandidaate oli seitse ning hääli jagus neist neljale. Kolm volikogu liiget oleks preemia andnud aktsiaseltsile Tere, kes mullu lõi Viljandisse paarkümmend töökohta. Üks saadik tõstis töökohtade loomise eest esile aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks ning üks leidis, et parim ettevõtmine oli uue gümnaasiumi asutamine.

Rahaliselt kõige suurema tunnustuse ehk elutöö preemia andis volikogu 14 häälega muusik Tõnu Kallastele. Tema puhul hinnati aastatepikkust panust Viljandi kultuuriellu. Kallaste on ühtaegu helilooja, orkestrijuht, pedagoog, helirežissöör, õppejõud ja konsultant.

69-aastane Tõnu Kallaste meenutas, et alustas muusikutööd 1950. aastate algul 15-aastase poisina. «Õppisin Viljandi teises keskkoolis Paul Kriguli käe all ning hakkasin tööle Koidu koori repetiitorina,» jutustas ta.

1963. aastal alustas ta tööd Viljandi kultuurikoolis ning ehkki õppeasutus on vahepeal vahetanud nii nime kui asukohta, on Kallaste endiselt sama kooli pedagoog. Tema ametinimi kultuuriakadeemias on muusikatehnoloogia spetsialist. «See tähendab nii õpetamist kui enda pidevat täiendamist,» selgitas ta. «Samuti pidevat tööd arvutitega.»

Lisaks Tõnu Kallastele said elutöö preemia määramisel hääli näitleja Arvo Raimo ning kultuuritegelane ja pedagoog Ants Salum.

Viljandi elutöö preemiaga kaasneb 1600 eurot. Aastapreemia saajale läheb 1000 eurot ning kultuuri-, spordi- ja teatripreemia laureaadile ning aasta noorele maksab linn 640 eurot.

Kõik preemiad antakse pidulikult kätte 24. veebruaril, kui tähistatakse vabariigi aastapäeva.

PREEMIAD

Lisaks elutöö ja aastapreemiale jagab volikogu väiksemaid tunnustusi.

KULTUUR
• Andres Noormets — tema kuuldemäng «Vaikus ja karjed» tunnistati parimaks meediafestivalil «Prix Europe 2010».
• Seasaare näitemängu selts — alustaja, kes hõlmab erinevaid sotsiaalseid rühmi, korraldab rahvaõhtuid ja annab etendusi.
SPORT
• Võrkpallinaiskond Viljandi Metall — Eesti meister, Balti liiga võitja ning Eesti karika võitja.
TEATER
• Aarne Soro – omanäoline, palju rakendust leidnud ja suurepäraseid rolle teinud Ugala näitleja.
AASTA NOORED
• Eva-Lotta Vunder ja Toomas Koitmäe — maagümnaasiumi bändide võistluse BÄM korraldajad.
LASTE- JA NOORTESÕBRALIK ETTEVÕTE
• Hambaravifirma Dentes A&E — kinkis Viljandi kunstikoolile metallivalumasina, eelsoojendusahju ja liivapritsi.
Allikas: Viljandi linnavolikogu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles