Lehola laulis sõpradele Soomes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olustvere segakoor Lehola esines nädalavahetusel Soomes oma sõprusvallas, pidades silmas koostöölepingu 15. aastapäeva. Nimelt sõlmisid Jokioinen ja toonane Olustvere vald sõpruse 1996. aastal.

Kontserti kuulas umbes 120 inimest. Sedavõrd suur arv oli üllatus nii lauljatele kui korraldajatele — lisaks lauaäärsetele kohtadele leiti ruumi paarikümnele toolile. Kohaliku rahva kõrval oli kuulajaid tulnud ka Forssast ja Tammela vallast.

Lehola esitas laule Villem Kapi loomingust kuni Jaan Tätte palani «Minemine». Koori juhatas Aita Tammpere ja klaveril saatis Guldžahon Jussufi.

Koor laulis veel vanadekodus Wanha Pehtoori ning tutvus Forssa muusika- ja kunstikooliga, käis vallamajas ja noortekeskuses ning uudistas tantsurühma Tahdittomat harjutustundi.

Lehola kooris laulvad vallavolikogu liikmed uurisid, milline on koostööpartnerite haridus- ja kultuurikorraldus. Kooriga olid kaasas ja tutvusid soomlaste tegevusega Suure-Jaani valla noortekeskuste töötajad Marlen Silm ja Kätlin Kink ning avalike suhete spetsialist Leili Kuusk. Räägiti kahe valla edasisest koostööst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles