Kohti, kuhu Viljandis rõivaid annetada, leidub

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaskasutuskeskuses Sahtel töötavad (vasakult) Eve Kavak, vabatahtlik Marge Rell ja klienditeenindaja Mall Kongo. Naised kannavad taaskasutatud kangast kleite ja näitavad menukaupa retrorõivaid.
Taaskasutuskeskuses Sahtel töötavad (vasakult) Eve Kavak, vabatahtlik Marge Rell ja klienditeenindaja Mall Kongo. Naised kannavad taaskasutatud kangast kleite ja näitavad menukaupa retrorõivaid. Foto: Valdo Ots

Kuigi Humana enam annetatud rõivaid vastu ei võta, jätkub Viljandis kohti küll, kuhu neid suuremates või väiksemates kogustes viia.

Üks neist on mittetulundusühing Piirilind, kes on pidanud enam kui kolm aastat taaskasutuskeskust Sahtel. Selle juhatuse liige Eve Kavak kinnitas, et Sahtel võtab vastu kõik annetused, mis on puhtad, terved ja kasutuskõlblikud. Ainuke erand on nõukogudeaegsed kapid, mida rahvas ei osta.

Sahtel on pidanud hakkama jälgima, millist kaupa võtta, millist jätta. Kavaku sõnul meenutas Reinu teel asuv kauplus kevadel jäätmejaama ning 60 protsenti toodud asjadest pidi mittetulundusühing oma kuludega prügimäele toimetama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles