Kohviku Amrita perenaine Kristi Lõhmus ütles, et kui tavaliselt on köögis töötamas kaks-kolm kokka, siis järgmistel päevadel neli-viis. Lisatööjõudu võetud pole, oma töötajatel on sel ajal suurem koormus. «Nii on see kolmapäevast esmaspäevani, sest üle-eelmine aasta näitas, et folk kestab ka neil päevil,» rääkis Lõhmus.
Suure Venna peakokk Janne Rundu ütles, et pubisse on festivali ajaks tööle värvatud kaheksa inimest. Lisaks on koostatud folgimenüü, kust saab tellida nii mulgiputru kui kamavahtu. «Tavaline menüü jääb kehtima, aga lisa on selleks, et huvitavam oleks,» sõnas peakokk. Pubi ülemine korrus, mis avatakse eriüritusteks, on avatud ka nüüd.
Kui Lossi tänaval Viljandi kohvikus askeldab tavapäraselt köögis üks kokk, siis folgi ajal on neid paar-kolm. «Lähen ka ise appi, tööd jagub,» ütles kohviku juhataja Kadri Õmblus. Tema ütlemist mööda on väga kiire aeg hommikuti, kui inimesed soovivad kohvi ja saiakesi.
Viljandi esirestoran Fellin avab folgiajaks putka, kust saab toitu kaasa osta, muu hulgas peakoka valmistatud burgereidki.
«Oleme teinud kärpeid nende toitude osas, mille ettevalmistamiseks kulub rohkem aega,» sõnas restorani tegevjuht Maret Mikk. Tööle kutsutakse kõik kolm-neli kokka ja kuus teenindajat. «See on aasta kõige kiirem aeg,» ütles Mikk. Fellin on festivali ajal avatud keskööni.
Karmen Ütsik kesklinna Pappa Pizzast rääkis, et toidukoha ajaarvestus käib enne ja pärast folki. «Meie koht on folgi ajal avatud öö läbi.» Ütsik ütles, et täismenüü on selleks ajaks maha võetud, et keskenduda pitsategemisele, ja teisi nimekirjas olevaid roogasid, näiteks salateid, ei valmistata. «Need, kes tahavad salatit, ilmselt Pappa Pizzasse ei tule.»