Salapärane Valge saal on kunstiinimeste katseaed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse kunstihuvilist sõpra panid aluse lennukitehases asuvale Valgele saalile, kus korraldatakse nii muusikaüritusi kui näitusi.
Seitse kunstihuvilist sõpra panid aluse lennukitehases asuvale Valgele saalile, kus korraldatakse nii muusikaüritusi kui näitusi. Foto: Erakogu

Viljandi lennukitehases tegutsevad noored kunstisõbrad, kes viimased kolm aastat on täiustanud sinna rajatud Valge saali nimelist kohtumispaika. Seal on tehtud muusikat, avatud näitusi ja toimunud veel kõike muud, mis tegijaid parasjagu käivitanud.

«See koht ei saa ilmselt kunagi valmis,» sõnas Maarika Palm, üks tegijatest. «Praegu on meil remondihooaeg, ehitame vetsu ja vannituba.» 

Ivar Piterskihh, kelle tõi Viljandisse kultuuriakadeemia, ütles, et vaja oli kohta, kus ei nõuta steriilsust. «Meil oli vaja midagi sellist, kus saab lõhkuda seda, mis on ilusaks tehtud ega peaks luba küsima, et midagi seinale kleepida. Kolm aastat tagasi hakkasime siit asju välja viskama ja seniajani viskame,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles