Kakerdus paisub kui pärmitaigen

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal teist korda peetud «Mulgikrossi kakerdusel» osales 289 võistlejat, tänavu on neid Holstre-Nõmme krossirajale oodata ligi pool tuhat.
Eelmisel aastal teist korda peetud «Mulgikrossi kakerdusel» osales 289 võistlejat, tänavu on neid Holstre-Nõmme krossirajale oodata ligi pool tuhat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel kolman­dat korda Holstre-Nõmmel peetav «Mulgikrossi kakerdus» on paisunud sedavõrd osalejaterohkeks, et hirmutab juba korraldajaid endidki.


Üks ürituse korraldustoimkonna liikmeid Rauno Tuula ütles eile, et registreerunud on 470 sõitjat ning neile lisanduvad üle 45-aastased endised motokrossimehed ehk legendide klassi võistlejad. «Nemad on meie aukülalised ja see, kui palju neid kaasa teeb, selgub pühapäeval.»



Esimene niisugune ettevõtmine sai teoks kolme aasta eest. Selle korraldasid krossisõitjad hooaja lõpetamise puhul oma mehaanikutele.



Pärast mullust võistlust ütles üks eestvedajaid Toomas Triisa: «Esimesel aastal ootasime 30 osalejat, tuli 150, sel aastal valmistusime 200 sõitja vastuvõtuks, aga tuli 289.»

Rauno Tuula ei salanud, et harrastuskrossimeeste sedavõrd suur huvi valmistab korraldajatele veidi hirmugi. Ometi kinnitas ta, et nad on Eesti suurima osavõtjaskonnaga krossiürituseks valmis.

«Meie meeskonda on kaasatud enam kui 30 inimest, abimehi oleme palunud Lätistki,» lausus ta.

Tänavu kahele päevale jagatud võistluse esimene päev kulub suures osas ajasõitudele. Nende põhjal jagatakse osalejad võistlusgruppidesse alates kiirematest järgmiselt: Ässad, Ägedad, Tähed, Tuusad ja Direktorid. Võistluspinget pakub esimesel päeval 60 Mini MX klassi sõitjat.

«Korraga on stardis 50 sõitjat. Seetõttu oleme raja veidi rahulikumaks muutnud ning ühe trampliini sootuks välja jätnud,» rääkis Rauno Tuula.

Nii laupäeval kui pühapäeval algab võistluspäev Holstre-Nõmme krossirajal kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles