Zontad kohtuvad Viljandis koosolekul

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zonta klubi annab sel nädalavahetusel «Naise teo» aukirja Tartu naiste turvakodu asutajale Sirje Otstavelile.
Zonta klubi annab sel nädalavahetusel «Naise teo» aukirja Tartu naiste turvakodu asutajale Sirje Otstavelile. Foto: Liis Saar

3.-5. oktoobrini võõrustab Zonta Viljandi klubi 150 piirkonnakaaslast Eestist ja Soomest. Piirkonnakoosolek leiab aset Viljandi pärimusmuusika aidas.


Zonta Internationali 20. piirkond koondab paar tuhat soomlast ja eestlast. Et iga klubi saadab piirkonnakoosolekule vaid mõne esindaja, võõrustatakse Viljandis 150 heategevusele pühendunud naist. Kuigi Zonta Internationali põhikiri võimaldab klubisse astuda ka meestel, pole piirkonnas ühtegi julget veel leitud.



Piirkonnakoosoleku teema on «Ma olen ju tüdruk». Helsingi ülikooli professor Helena Ranta kõneleb põhiettekandes sellest, mida tähendab mõnel maal tüdrukuna sündimine. See on üks teemasid, millega Zonta International ülemaailmselt tegutseb: naise staatuse ja olukorra parandamine.



Zonta Viljandi klubi koondab 15 naist. Käesoleva aasta kevadest on selle president Krista Kull. Eestis on kokku neli klubi, peale Viljandi veel Tallinnas, Tartus ja Pärnus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles