Tantsuühendused jõudsid ühele meelele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval Viljandimaal Männiku metsatalus kogunenud tantsuorganisatsioonide esindajad otsustasid asutada Eesti tantsunõukogu, mis esindaks nende kõigi huvisid.

Mõttetalgud algatas Eesti tantsupedagoogide liit, mis on viimasel ajal uuesti tegutsema hakanud. Et ühenduse volikogu liikmed Eve Noormets ja Anu Sööt tegutsevad Viljandimaal, otsustati ka tantsunõukogu rajamise arutelu korraldada siinsamas Männiku metsatalus.

Anu Söödi sõnul selgus juba kohtumise esimesel tunnil, et kõik ühendused olid katusorganisatsiooni loomist ammu oodanud. Mõttetalgutel määratleti selle eesmärgid ja tegevuse põhimõtted.

«Tantsunõukogu kõige suurem eesmärk on olla võrdväärne partner nii riigiasutustele, omavalitsustele, organisatsioonidele kui erasektorile,» selgitas Sööt. Ühtlasi on nõukogu kompetentsuskeskus või nõuandev organisatsioon kõigis tantsuvaldkonda puudutavates küsimustes.

Anu Sööt rääkis, et seni on väiksemad tantsuinimeste ühendused ajanud oma asju eraldi. Kutseliitu, mis esindaks kõigi huvisid ja vajadusi, ei eksisteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles