Bussipeatustesse paigutatud sõidugraafikuid ei saa iga kord tõe pähe võtta

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula bussipeatus on alatihti sõidugraafikuta. Lisaks kannab keegi usinalt hoolt selle eest, et ootepaviljoni aknad terved ei oleks.
Karula bussipeatus on alatihti sõidugraafikuta. Lisaks kannab keegi usinalt hoolt selle eest, et ootepaviljoni aknad terved ei oleks. Foto: Valdo Ots

Inimene, kes läheb heas usus bussipeatusesse sõiduaegasid vaatama, võib jääda pika ninaga, sest alati pole need usaldusväärsed ja mõnes kohas suisa puuduvad.

Viljandi maakonnas on üle tuhande bussipeatuse. Viljandi maavalitsus on maakonnas asuvate linna- ja vallavalitsustega kokku leppinud, et omavalitsused määravad paiga, kuhu busside väljumisaegade info pannakse. Maavalitsus koostab sõidugraafiku ning edastab selle omavalitsustele, kes omakorda peavad tagama nende ülespanemise. Igas peatuses sõidugraafikut siiski pole, näiteks polnud seda eile Viljandis Paalalinnas asuvas Kagu peatuses.

Viljandi maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialist Arno Luik peab sõidugraafikute kadumist maakonna bussipeatustest suureks probleemiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles