Kokku tuleb poolsada kandlemängijat mitmelt maalt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Viljandi pärimusmuusika aidas on eeloleval nädalavahetusel rahvusvaheline kandlemängijate kokkutulek, mis toob Lõuna-Eestisse ligi poolsada muusikut Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, Venemaalt, Islandilt ja Walesist.


Kolme päeva jooksul korraldatakse nii edasijõudnutele kui algajatele muusika, tantsu ja pillimängu õpitubasid, kus otsitakse Hiiu kandle sugulaspillide taaselustamise võimalusi ja viiakse pillimäng kokku pärimustantsuga. Eraldi päev on pühendatud Vormsi lugude ja rannarootsi tantsude õppimisele.



Rahvusvahelise talharpa tüüpi pillide, nagu Hiiu kandle, jouhikko, Islandi fidla ja langspilli mängijate kokkutuleku ajal on kaks kontserti ka laiemale publikule.



Täna õhtul annab soolokontserdi Norra hardangeri viiuli mängija Anon Egeland, kes mängib ka parmupilli, Norra flööti, tsitrit ja kitarri.


Laupäeva õhtul saab pärimusmuusika aidas nautida virtuoosset Soome kandle ehk jouhikko mängijate nelikut Jouhiorkesteri, kelle kontserdi järel asub plaate keerutama Pastacas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles