Opositsioon kangutab vallajuhti

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe ei tahtnud arengukava kohta arvamust avaldada ning leidis, et seda peaksid tegema rahvas ja volikogu.
Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe ei tahtnud arengukava kohta arvamust avaldada ning leidis, et seda peaksid tegema rahvas ja volikogu. Foto: Elmo Riig

Viiratsi opositsionäärid üritavad neljapäeval kohalt maha võtta vallavanem Sulev Kannimäe, kes pole vastaste hinnangul hakkama saanud valla arengukava koostamisega.

Kolme nädala pärast rahva ette minev arengukava on volikogus opositsiooni kuuluvate meeste hinnangul halvasti koostatud ning tuleks täiesti ümber teha. Vallavanem Sulev Kannimäe pole sellega päri ning leiab, et uuele arengukavale peaksid hinnangu andma rahvas ja volikogu.

Kas kritiseerijad lugesid kava?

Üks umbusaldusavalduse esitaja on endine vallavanem Väino Luik. Tema jutu järgi pani volikogu septembris vallavalitsusele kohustuse uus arengukava välja töötada. «Esimene projekt, mis meieni jõudis, oli väga halva kvaliteediga,» lausus ta. «Juhtisin sellele tähelepanu ning kava läks muutmisele.»

Luige sõnul on arengukava vahepeal küll tublisti ümber tehtud, kuid see olevat endiselt halb. Tema hinnangul tuleks kava vallaametnikele parandamiseks tagasi anda, kuid volikogu on otsustanud selle saata kolmandale lugemisele. Enne aga leiab aset rahvaarutelu.

Kuni 2016. aastani kehtiva arengukava ümber käis volikogus vaidlus ka kuu aega tagasi. Volikogu esimees nentis siis arutelu juhtides korduvalt, et volikogu liikmed pole valla kõige tähtsamat paberit lugenud ega tea seetõttu, millest jutt käib. «Palun lugege see dokument läbi,» ütles volikogu esimees Kaupo Kase istungi jooksul mitu korda.

Viiest mehest esimesena on vallavanema umbusaldamise avaldusele allkirja pannud põllumajandusettevõtja Jaan Lepik. Eelmise volikogu protokolli kohaselt vastas ta Kase küsimusele, kas ta on arengukava lugenud: «Ei ole jah.»

Lepik leidis, et see oli rumalalt küsitud ja rumalalt vastatud. Segadus olevat tekkinud sellest, et protokollist olevat mõned laused välja jäänud, nii et tema näib rumalana. «Ma pidasin silmas Viljandimaa koolide arengukava, mitte valla oma,» selgitas ta ja lubas volikogu protokolli vaidlustada.

Lepik väitis, et on valla arengukava põhjalikult läbi töötanud. «Leidsime palju puudusi ja tegime fraktsiooni poolt ettepaneku see vallavalitsusele ümbertegemiseks tagasi anda,» sõnas ta.

Umbusaldajatel on vähe hääli

Kas umbusaldamine volikogus läbi läheb, ei tahtnud ennustada Väino Luik ega Sulev Kannimäe. Et 17-liikmelises volikogus on Rahvaliidul vaid kuus kohta ning teised parteid ja valimisliidud kuuluvad võimuliitu, kukub vallavanema tagandamine tõenäoliselt läbi.

Kannimäe sõnul tahaks ta kuulda selgeid seisukohti, mille poolest arengukava kehvaks peetakse. «Me pole saanud ühtegi kirjalikku muudatusettepanekut,» nentis ta.

Ettenähtud ajaks esitas Rahvaliit ainult seisukoha, et arengukava tuleks tagasi lükata.

Viiratsi volikogu koguneb umbusaldusavaldust arutama neljapäeva pärastlõunal.

SELGITUS
Kaupo Kase,
volikogu esimees

Olen nõus, et algul oli vallavalitsusel probleeme dokumendi vormistamisega. Sellele sai tähelepanu juhitud ja pärast detsembri volikogu istungit parandas vallavalitsus palju vigu. See dokument, mis läheb avalikule arutelule, on kvaliteetne, aga ma ei ole kindel, kas Väino Luik on sellega tutvunud.
Mulle teeb muret, et väga palju räägitakse meil arengukava vormist, aga sisu üle ei taheta diskuteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles