Ühendkoori dirigent on loonud oma koju imelise roosiaia

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Õmblus on oma roosiaia, mille ta on ise kujundanud ja pere abil rajanud, väga uhke. Roosid on noormehe arvates lausa kuninglikud lilled.
Kristjan Õmblus on oma roosiaia, mille ta on ise kujundanud ja pere abil rajanud, väga uhke. Roosid on noormehe arvates lausa kuninglikud lilled. Foto: Elmo Riig

Õmbluse pere koduaed Mustlas on juuli südames rooside õitsemise kõrgajal imekaunis: lillede keskel on purskkaevuga tiik ja ojake, peenraid on kolmnurksest südamekujuliseni.

3000 ruutmeetri suuruses aias on ohtralt muru ja avarust ning oma pool tosinat istumispaika, kus saab kogu sealset ilu täiel rinnal nautida.

Selle puhta ja stiilse aia kujundaja on olnud 26-aastane perepoeg Kristjan Õmblus, kes vaimustus roosidest juba teismelisena. Ta on aga kaasa haaranud terve pere: ema, isa, vanaema ja õe. Nüüdseks on nende aias 105 roosi ligi 60 sordist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles