Talikross pakkus põnevust

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõlemas kolme võistlusklassi ühises sõidus eraldus teistest nelik, kus päeva kiireimale, Jüri Triisale pakkusid jõudumööda konkurentsi Elary Talu (taga), Heigo Lauren (nr 5) ja Marko Heinmäe (nr 71).
Mõlemas kolme võistlusklassi ühises sõidus eraldus teistest nelik, kus päeva kiireimale, Jüri Triisale pakkusid jõudumööda konkurentsi Elary Talu (taga), Heigo Lauren (nr 5) ja Marko Heinmäe (nr 71). Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval sõideti Viljandimaal Holstre-Nõmmel motokrossi «Mulgi talv 2011».

Võistlusel jagati auhindu kuues masinaklassis. Peeti kaheksa sõitu. Ühise stardiga mõõduvõtul jagasid kohti MX1, MX2 ja MX2 juuniori klassi sõitjad.

Oodatult oli mõlemas liidetud klassidega võistlussõidus nobedaim Jüri Triisa, kes sai üldvõidu ka MX1 klassis. Abja noormees Elary Talu oli mõlemas sõidus teine ja pälvis MX2 parima võistleja auhinna. MX2 juunioride arvestuses tuli esikoht viljandlasele Brait Ausperele.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli Jüri Triisa järel klassis MX1 teine viljandlane Marko Heinmäe ja kolmas Heigo Lauren. MX2 klassis lõpetas teisena Kristian-Danel Tilk ja kolmandana Tanel Rauk ning MX2  juuniori masinaklassi arvestuses pälvis viljandlase Brait Auspere järel teise koha Ben Lilleoja ja kolmanda Ragnar Laak.

Talvel on rohkem vaba aega

Väikese pausi järel taas võistlusrajal käinud viljandlane Marko Heinmäe tunnistas pärast esimest sõitu, et Jüri Triisat edestada tundub olevat lootusetu. «Sõidupraktikat on vähe, samuti pole ma füüsiliselt kuigi heas vormis,» tunnistas ta. «Talvel on rohkem aega, siis saan hobiga tegelda, aga suvel ei võimalda töö mul eriti sageli tsikli selga istuda.»
MX2 klassis ehk krossisõitjate kõnepruugis võrridel sõitjatest kiireimat minekut näidanud Elary Talu nentis, et talvisel rajal on ees sõitjatest raske mööda pääseda ning seetõttu on väga oluline osa õnnestunud stardil.

Talu, kes pääses esimesel sõidul stardijärgsest kurvist välja neljandana, nägi rajal kurja vaeva, enne kui tal õnnestus end kahe koha võrra kergitada. Teises stardis oli Abja noormees küll parim, kuid pidi võimsama tsikliga sõitva Jüri Triisa hiljem mööda laskma. «Konkurents ei olnud kõige tihedam, kuid kindlasti polnud rajal kerge,» tõdes Talu, kes nimetas seda jõuproovi ees seisvate Eesti talviste meistrivõistluste heaks proovikiviks.

Võistlus laabus

Kõige väiksemas, 65 cm³ masinaklassis viis Viljandimaalt võidupreemia Andreas Hiiemäe Kristo Tarasovi ja Alex-Allar Rebase ees. Palju põnevust pakkunud harrastajate mõõduvõtul sai kokkuvõttes kohaliku mehe Jaanis Merila ees võidu Timo Vacermann. Kolmas oli Ergo Pikand.

Mini MX klassis oli laupäeval parim Henri Remma Marthi ja Marko Lepiku ees.
Peakorraldaja Benno Auspere jutu järgi kulges kross ladusalt. «Kiirabi jäi tööta, see on peamine,» teatas ta.

Põnevust pakkunud motokrossil osales eri võistlusklassides 77 sportlast. Võistlus kuulus Eesti talikrosside karikavõistluste arvestusse.

Eesti talikrossi meistrivõistluste eelsed sõidud on kavas 29. jaanuaril Laitses. Holstre-Nõmmele on motohuvilistel taas asja 16. aprillil, mil seal sõidetakse Mulgi krossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles