Džässiklubi kolis aida kohvikusse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džässiklubis musitseerivad Lembit Saarsalu ja Leonid Vintskevitš.
Džässiklubis musitseerivad Lembit Saarsalu ja Leonid Vintskevitš. Foto: Erakogu

Viljandi džässiklubile algas uus kalendriaasta ümberkorralduste tähe all: majandusraskuste tõttu uksed sulgenud klubi Puhas Kuld asemele tuli kiiresti leida uus kontserdipaik. Selleks sai pärimusmuusika aida kohvik.

Klubi eestvedajad lubavad tänavuseks aastaks mitmekülgset programmi. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias džässmuusikat õppivate tudengite tasuta jämmiõhtute kõrval saab kuulata džässimaailma tippe.

Leonid Vintskevitšit Venemaalt ja Lembit Saarsalut pole tõsisele džässisõbrale tutvustada vaja. Rohkem kui veerandsada aastat koos tegutsenud muusikud olid omal ajal Nõukogu Liidu džässisaadikud laias maailmas. Viljandis vaatavadki nad 9. veebruaril tagasi oma pikale ja edukale koostööle, pakkudes kuulata originaalloomingut ja tuntud rahvamuusika seadeid.

Piiri tagant on Viljandisse lähiajal külalisi oodata veelgi. «Tudengidžässi» festivali egiidi all esinevad džässiklubis 16. veebruaril muusikatudengid Helsingist Sibeliuse akadeemiast ja Rootsist.

Erandkorras teisipäeval, 22. veebruaril peetava õhtu peategelased on pärit Lõuna-Šveitsist. Kolm venda Brian, Nolan ja Simon Quinn on lapsest saadik koos pilli mänginud ja muusikat loonud. Nüüdseks on neist saanud edukad muusikud, kes on esinenud mitmel pool Euroopas koos selliste suurkujudega nagu Max De Aloe, Kurt Rosenwinkel ja Bill Carrothers.

Eesti kitarrimängija Marek Taltsi vahendusel jõuab 9. märtsil Viljandisse eriti multinatsionaalne kooslus. Ansambel European Džäss Motion väärib igati oma nime, sest selle liikmeskonna seas on inimesi Austriast, Šveitsist, Itaaliast, Taanist, Soomest ja Eestist.

Džässiklubi õhtud algavad aidas igal kolmapäeval kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles