Viljandi kolme põhikooli üheks liitmise idee ei leia koolide ega rae toetust (1)

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kooli ootab peatselt ees renoveerimine. Vaatamata sellele on ühtse põhikooli idee toetaja Urmo Reitav seda meelt, et edaspidi võiks linna ainus põhiharidust andev õppeasutus tegutseda hoopis Jakobsoni ja Kesklinna kooli ruumides, mitte Paalalinna kooli hoones.
Paalalinna kooli ootab peatselt ees renoveerimine. Vaatamata sellele on ühtse põhikooli idee toetaja Urmo Reitav seda meelt, et edaspidi võiks linna ainus põhiharidust andev õppeasutus tegutseda hoopis Jakobsoni ja Kesklinna kooli ruumides, mitte Paalalinna kooli hoones. Foto: Elmo Riig

Viimase kümnendi vältel on Viljandis põhikooliõpilaste arv peaaegu kolmandiku võrra langenud ning seetõttu tõstatas Viljandi hariduse arengufondi juhataja Urmo Reitav 22. juuni Sakalas küsimuse, kas oleks võimalik luua ühtne Viljandi põhikool või hariduskolleegium. Koolijuhid seda plaani esialgu ei toeta.

Urmo Reitav viskas oma sõnul selle teema õhku, et arutelu tekitada. «Kõnelemist on välditud aastaid, aga lähtudes praegusest olukorrast ja lastest on viimane aeg põhikoolide peale mõelda,» nentis ta. Kindlasti ei soovi Reitav seda, et põhikoolid maakonnast kaotataks ning Viljandi keskusesse toodaks. Vastupidi, põhiharidus peab Reitavi hinnangul olema kõikidele lastele hea ja võrdväärne ning kool asuma elukoha lähedal.

Kool kahte majja

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles